6 Aralık 2013 Cuma

NELSON MANDELA HAKKINDA GORUSLERIM (Mert Erdumlu)

NELSON MANDELA HAKKINDA GORUSLERIM (Mert Erdumlu)

Simdi -- konu hakkinda da kendi goruslerimi izah edeyim...

Oncelikle, batinin yaratacagi melodrama kendimi kaptiracak biri degilim. Bati, Mandela'dan istediklerini alabiliyor olmasaydi, Mandela bu kadar sene rahat rahat basta kalmazdi, ayrica CIA tarafindan yakalanip 27 yil hapis yatmis bir insan, cikar cikmaz Devlet Baskani olamaz ve Nobel odulu alamazdi.

Bunlari gormuyor degilim.

Ocalan ve Turkiye'deki Kurt sorunu ile ilgili yapmis oldugu, bizlerin tasvip edemeyecegi aciklamalari mevcuttur. Tasvip etmemiz, teklif dahi edilemez !! Ancak, bir yandan da dusunurum ki, demek ki Kurtlerin yurtidisindaki temsilcilikleri, kendilerini daha iyi ifade edebiliyor ve bizlerin izah edemedigi ayrintilari kendilerince izah ediyorlar. Cunku biliyoruz ki, adamlar demokrasi, halklarin kardesligi, baris, kardeslik diyecekler -- demeyecekler ki, bizler alenen Kurt fasistligi yapan bir olusumuz ve bu gibi basliklarin altina siginiyoruz.

1992 yilinda, daha once darbeci Kenan Evren'e verilmis baris odulumuzu reddetmis olsa da, 1999 yilinda bu odulu kabul etmistir. Cunku, ilk reddediste, Turgut Ozal'in uslupsuzlugu da etkin rol oynamistir.

Velhasil, igneyi kendimize batiralim biraz... Neden gidip bu adama bizler anlatamadik, izah edemedik, bizler bir ulus, bir devlet olarak her bireyimiz baris yanlisidir, Mustafa Kemal ATATURK'un dunyaca bilinen 'YURTTA SULH, CIHANDA SULH' tabiriyle neden aciklayamamisiz konuyu da, simdi adamin arkasindan, Ocalan ile ilgili durumlarini tartisiyoruz.

Biz yapamamisiz, onlar yapmislar. Ama, bizler biliyoruz ki, bu adam oyle ya da boyle, bir sekilde baris yanlisi tutumunu dunyaya sergilemis, egitime had safhada onem vermis, irkcilik sorunu ile ilgili radikal mucadelelere girmistir.

Sonucta, bizler icin muhim olan boyle bir insani bir takim unsurlarin arkasina yitip gitmesini izlemek degil, sahip cikip, tarafimiza cekmektir. Cunku, sen-ben bunu yapmazsak, yarin pkk cok guzel yapar ve tum dunyada Nelson sempatizanlari tarafindan direkt kabul gorurler benim coook akilli arkadaslarim...

Saygilar


Mert ERDUMLU
06.12.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder