26 Kasım 2013 Salı

AKP ve Rutin Secim Oyunlari

AKP ve Rutin Secim Oyunlari 


Arkadaslar, sahsi gozlemimdir...

Hatirlayin onceki secimleri... AKP yine benzer oyunlari oynuyor... Guc kaybediyorlarmis gibi yapiyorlar, bozuk sesler cikiyormus gibi oluyor veyahut gercekten oyle oluyor. Cunku, Abdullatif Sener de Basbakan Yardimcisi idi, partiden istifa edip ayrildigi donemde... Bir ara, Burhan Kuzu gundeme gelmisti, Kamer Genc'i biliyorsunuz zaten -- simdi de Bulent Arinc ve cemaat gibi bir takim isimleri farkli ama ana mizanseni ayni bir oyun...

Ne yapilmali derseniz -- yaptigimiz tum paylasimlarla, bilgi aktarimlariyla, bu paylasimlari hemen her mecraya yayma azmimizle, 'polemik' atfedilen yorumlardan her daim uzak durmak suretiyle, yolumuza devam etmeliyiz. 

Bunlar, standart oyun temalarini bozmuyor. Disariya, guc kaybettik mesaji vermekten geri durmayarak, iceride, tum faaliyet planlarini eksiksiz, kelimenin tam tabiriyle 'TIKIRINDA' isletiyorlar.

Bizlerin yapacagi sey basit, cok genis bir kitleyi, tum konular hakkinda bilinclendirmek -- ama bunu yaparken de kufur, hakaret, polemik gibi durumlardan uzak durmak. Zor olan bu... Sundan emin olun, iddia ediyorum, bildigim kufurlerin binde birini bilmiyorsunuzdur. Istanbul'un bu meyanda, en pis yerlerini de gordum, en elit yerlerini de... Mesela hicbiriniz bilemezsiniz Sali gunleri Hilton Oteli'nde yenen toplu ogle yemeginde Rahmi Koc'un masaya ne tarz latifeli kufurler savurabildigini, ya da bilemezsiniz, Dolapdere'deki cingenenin sinirli halinde ne kadar yaratici olabildigini -- ozellikle 2-3 saat kadar ictikten sonraki halini bilmenize zaten imkan yok. Bilemezsiniz GOP'da canindan gecmis delikanlilarin isyanini nasil dile getirdigini ve bilemezsiniz tum bunlarla ayni zamanda denk gelmez yani Sariyer hattindaki minibusculerin yaratici kelime dagarciklarini... Hepsini -- ozellikle de hepsiyle karsilikli ayni masalarda oturmak suretiyle deneyim etmis biri olarak soyluyorum ki, sadece ve sadece kufur, hakaret ve polemikten uzak durarak kazanabiliriz bu surecte...

Sonrasinda, bu oyunlarini farketmek zaten basit bir saptama. Amac, farkedildiginde dahi ne gibi hamlelerle ilerleyeceklerini saptamak (ki, soyleyim hemen dumduz ilerleyecekler) bile olamayacakken, nasil hamleler yapilmali?

Oncelikle, su yagan fasist yagmurun akabinde semsiyenin altinda toplanma ihtiyacimiz vardi ya... O semsiye, bu secimlerde su goturmez bir gercek olarak CHP'dir. Buna paralel olarak neler yapilabilir -- bence hicbir sekilde, benim gibi parti disindan biriyseniz, parti icindekilerle polemikle vs zaman kaybetmeyin derim ben. Sen, ben dogrulari gosteriyoruz diye ne prim kazaniriz, ne de o adamlar en dogruyu gormus olur. Sadece, farkli mecralarda, ne gibi ogeleri vurgulamamiz gerektigini saptayip, o dogrultuda, surece gonullu hizmet etmeliyiz.

Mert Erdumlu
26.11.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder